انواع شکل ظاهری سمعک

شکل های متنوع انواع سمعک - دلآوا سمعک

سمعک یک وسیله ارزشمند و مفید برای افراد دچار مشکل شنوایی است. سمعک باعث تقویت گوش می‌شود و کمک به شنیدن صداها می‌کند. از گذشته تا به امروز سمعک‌ها تغییرات زیادی کرده و شکل و اندازه‌های متفاوتی داشته اند. در ادامه به صورت جزیی‌تر انواع شکل ظاهری سمعک را بررسی می‌کنیم.

اجزای سمعک 

به طور کلی انواع سمعک‌ها از سه جز اصلی تشکیل شده‌اند:

  1. میکروفون که وظیفه دریافت صدا را دارد.
  2. برد سمعک که وظیفه پردازش صدا و گفتار را دارد.
  3. رسیو یا بلندگو که صدای پردازش شده را تقویت و از سمعک خارج می‌کند.

براین‌اساس، سمعک‌های مختلفی وجود دارند که بر اساس جایگاه این اجزاء نامگذاری می‌شوند. ممکن است هر کدام از این سمعک‌ها در کمپانی‌های بزرگ دنیا با یک اسم مستعار نامگذاری شوند.

تجویز سمعک یک پروسه بسیار پیچیده‌تر از یک انتخاب ساده سمعک است. عواملی مثل میزان و نوع کم شنوایی، سن و شغل فرد و حتی جنسیت در انتخاب از بین انواع شکل ظاهری سمعک تاثیرگذار است. انتخاب سمعک نامناسب سبب هدررفتن هزینه و زمان برای کاربران سمعک است. در صورتی که قصد تهیه سمعک دارید با استفاده از مشاوره تخصصی دلآوا سمعک، می‌توانید اقدام به خرید سمعک کنید.

انواع سمعک - دلآوا سمعک

انواع شکل ظاهری سمعک ها

با توجه به ساختار گوش و انواع مختلف سمعک‌ها از قدیم تا به امروز شش نوع سمعک از نظر شکل ظاهر وجود دارند:

  • سمعک داخل گوشی بزرگ (ITE)
  • سمعک داخل گوشی متوسط (ITC)
  • سمعک داخل کانال کوچک (CIC)
  • سمعک کاملا داخل کانال (نامرئی) (IIC)
  • سمعک پشت گوشی استاندارد (BTE)
  • سمعک ریک یا رسیور داخل مجرا (RIC)
  • سمعک عینکی یا استخوانی (Eyeglass)
  • سمعک جیبی (Body Worn)

برای مشاوره رایگان و دیدن انواع سمعک ها به کلینیک شنوایی دلآوا سمعک مراجعه نمایید.

سمعک داخل گوشی بزرگ (ITE)

به همه سمعک‌هایی که داخل گوش قرار می‌گیرند سمعک داخل گوشی می‌گویند. این سمعک‌ها با توجه به اینکه چه مقدار از حجم مجرای گوش را پر می‌کنند نام‌های مختلفی دارند. سمعک‌هایی که در داخل حفره گوش قرار می‌­گیرند و بخش انتهایی آن نیز درون کانال خارجی گوش واقع شده است سمعک های ITE گفته می‌شود. در این مدل نیز، اگر سمعک ساخته شده کل حفره گوش یا قسمتی از آن را پر کند نام‌های متفاوتی دارد.

سمعک داخل گوشی بزرگ - دلاوا سمعک

انواع سمعک‌های داخل گوشی عبارتند از:

    1. شل (Shell): که همه‌ی بخش‌های کونکای گوش خارجی (گودی لاله گوش) را پر می‌کند.
    2. سمعک (Low Profile): که بخش داخلی کونکا را از بالا به پایین پر می‌کند.
    3. سمعک‌های داخلی نیمه شل (half shell) : تنها نیمه‌ی پایینی کونکا را در نزدیکی کانال گوش پر می‌کند.

سمعک داخل گوشی متوسط (ITC)

این نوع سمعک‌ها به عنوان یک زیر مجموعه از ITE هستند. تنها به طور جزئی یک چهارم بخش پایینی کونکا را پر می‌کند. از کوچکترین نوع سمعک است که می‌تواند حاوی تکنولوژی میکروفون دایرکشنال باشد. سمعک ITC به افرادی که می‌خواهد از سمعک داخل گوشی استفاده کنند و افت شنوایی زیادی هم دارند پیشنهاد می‌شود.

سمعک داخل گوشی متوسط - دلآوا سمعک

سمعک داخل گوشی کوچک یا نامرئی (CIC)

با پیشرفت تکنولوژی بسیاری از افراد دارای مشکل شنوایی، خواهان استفاده از سمعک‌های کوچک‌تر هستند. یکی از این نوع سمعک‌ها، سمعک نامرئی است. سمعک‌های CIC: Complete in the canal به صورت رایج سمعک نامرئی نامیده می‌شوند. به طور کامل داخل کانال گوش را پر می‌کند. هیچ قسمتی از بدنه این سمعک در بخش کونکا (حفره بیرونی گوش) قرار نمی‌گیرد و از نمای روبرو کاملا مخفی است. این سمعک یکی از مدل‌هایی است که بیشترین استفاده و رضایت کاربران سمعک را دارد. این مدل سمعک نامرئی برای اکثر افراد قابل استفاده است و کمترین محدودیت در استفاده و تجویز را دارد.

سمعک داخل گوشی کوچک یا سمعک نامرئی - دلآوا سمعک

سمعک نامرئی واقعی (IIC)

با توجه به تمایل زیاد افراد به دیده نشدن سمعک‌ها، نسل جدیدی از سمعک های داخل گوشی بوجود آمده است. این سمعک ها طوری ساخته می‌شوند که در تمام زوایای ۳۶۰ درجه قابل دیده شدن نیستند.علت نامرئی بودن این سمعک‌ها قرارگرفتن بعد از خم دوم طبیعی کانال گوش است. بنابراین ۱۰۰% مخفی می‌ماند. این سمعک ها با نام IIC مخفف کلمات Invisible in the canal  شناخته می‌شوند. اگر مشکل شنوایی دارید یا گفتاررا بخصوص در محیط های شلوغ و پر سروصدا را به خوبی درک نمی‌کنید، این سمعک‌ها گزینه بسیار خوبی برای شما هستند. زیرا بدون نگرانی از دیده شدن، به راحتی می‌توانید در همه محیط ها از این سمعک ها استفاده کنید.

سمعک نامرئی واقعی - دلاوا سمعک

مهارت در قالب گیری سمعک و تنظیم سمعک ، یکی از عوامل مهم فیتینگ و تجویز مناسب سمعک نامرئی می‌باشد. در کلینیک شنوایی و تجویز سمعک دلآوا سمعک ، تمام مراحل ارزیابی، ساخت و تجویز سمعک های نامرئی به صورت تخصصی انجام می‌شود و مشکل شنوایی شما به نحو احسن برطرف خواهد شد.

سمعک پشت گوشی به سمعک‌هایی می‌گویند که پشت لاله گوش قرار می‌گیرند. این سمعک ها به وسیله یک تیوب به قالبی که داخل گوش قرار میگیرد متصل می‌شود. این سمعک‌ها را سمعک های پشت گوشی معمولی یا استاندارد نیز می‌نامند. در واقع این سمعک‌ها به دلیل اندازه بزرگتری که دارند می‌توانند مدارات و اجزاء بزرگتری را در خود جای دهند، قدرتشان زیاد است و برای افرادی که افت شنوایی زیادی دارند مناسب هستند.

سمعک ریک یا رسیور داخل مجرا (RIC)

با پیشرفت تکنولوژی نوع خاصی از سمعک‌های پشت گوشی تولید شدند که بلندگو یا رسیور آن‌ها داخل کانال گوش قرارمی‌گیرد. این سمعک ها مزایای زیادی نسبت به ورژن قدیمی خود دارند. از جمله مهمترین آن‌ها: سایز کوچکتر، طراحی زیباتر، دید کمتر و کیفیت صدای مناسب است. صدا در این سمعک‌ها واضح تر است چون کانال گوش مسدود نمی‌شود. احساس پری ناشی از سمعک که در دیگر سمعک های قالب دار یا داخل گوشی وجود دارد احساس نمی‌شود. بدنه سمعک پشت گوش مخفی می‌شود و ارتباط آن با گوش از طریق یک سیم نازک است که بسیار شبیه موی سر است. بنابراین می توان به راحتی و بدون نگرانی از دیده شدن از این سمعک ها استفاده کرد.

سمعک ریک بیشتر برای کسانی‌ که در فرکانس های بالا افت شنوایی دارند و یا در محیط‌های شلوغ مشکل دارند، مناسب است و باعث افزایش درک گفتار می‌شود. (منظور از افت در فرکانس‌های بالا: صداهای که فرکانس زیر دارند مانند سین، شین، ت، پ … و تفکیک بین اینها ).

سمعک عینکی (Eyeglass hearing aid)

این سمعک ها ترکیبی از سمعک و عینک هستند. امروزه تقریبا نسبت به بقیه انواع سمعک ها کمتر استفاده می‌شوند. اما هنوز به عنوان یکی از انواع سمعک ها نام برده می‌شوند. هر ساله نوع جدیدی از این سمعک ها معرفی می‌شوند. استفاده از چندین میکروفون در قالب فریم عینک، باعث افزایش اثر دایرکشنالیتی می‌شود. این نوع سمعک برای افرادی که در دستگاه انتقالی شنوایی مشکل دارند مفید است. از جمله مشکلات انتقال می توان به پارگی های پرده تمپان، چسبندگی استخوانچه ها و … اشاره کرد. این سمعک ها برای اختلالاتی که مجاز به استفاده از قالب یا سمعک در کانال گوش نیستند نیز گزینه مناسبی است.

برای آشنایی با قیمت سمعک برند های گوناگون به صفحه قیمت سمعک مراجعه کنید.

سمعک جیبی (Body worn Hearing aid)

سمعک جیبی بزرگترین اندازه را در میان انواع سمعک ها دارد. تا زمانی که مدل های پشت گوشی در سال ۱۹۵۰میلادی معرفی شدند، این سمعک ها تنها نوع سمعک در دسترس بودند. به علت اندازه سمعک و اندازه باتری همراه شان، سمعک جیبی می‌تواند یک رنج وسیعی از بهره و خروجی را ارائه دهند. این سمعک ها در افرادی با مشکلات حرکتی و مهارت دستی ضعیف، راحت‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سمعک جیبی - دلاوا سمعک

سخن پایانی

کم شنوایی باعث کاهش ارتباط می‌شود و بر رفتار افراد پیرامون فرد هم تاثیر منفی می‌گذارد. به همین دلیل سبب منزوی‌تر شدن فرد کم‌شنوا می‌شود. از طرفی اگر فرد کم شنوا از سمعک استفاده نکند روز به روز کم شنوایی‌اش بیشتر خواهد شد. برای حل مشکلات کم شنوایی، توصیه می‌شود به کلینیک‌های تخصصی شنوایی و تجویز سمعک مراجعه کنید. با ادیولوژیست مشاوره کنید و از نزدیک انوع شکل ظاهری سمعک‌ های جدید که بسیار متفاوت با سمعک های بزرگ قدیمی می‌باشند دیدن کنید. مطمئن باشید با کسب اطلاعات در مورد سمعک‌های روز دنیا نظر شما برای استفاده نکردن از سمعک تغییر خواهد کرد و مشکلات شنوایی شما حل خواهد شد.

راه های ارتباط با دلآواسمعک

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *