تنظیم سمعک
تجویز و تنظیم سمعک نیازمند تخصص، دانش و تجربه است که به عهده شنواییشناس (ادیولوژیست) است. کمشنوایی در بزرگسالان و پیرگوشی در سالمندان شایع است. بنابراین در این مواقع با توجه به نظر متخصص برای بهترشدن شنوایی و حفظ باقی مانده شنوایی، فرد باید از سمعک استفاده کند. سمعک باعث بلندتر شدن و وضوع بیشتر صدا شده که باعث میشود فرد صداها را راحت بشنود. اگر سمعک برای فرد کمشنوا درست تنظیم نشود باعث آزار، نارضایتی و دید منفی او نسبت به سمعک میشود و ممکن از استفاده از سمعک اجتناب کند. درحالی که اگر سمعک مناسب برای فرد انتخاب شود و به طور تخصصی و درست تنظیم شود باعث رضایت و بهبود شنوایی فرد میشود.
تنظیم سمعک
تجویز و تنظیم سمعک نیازمند تخصص، دانش و تجربه است که به عهده شنواییشناس (ادیولوژیست) است. کمشنوایی در بزرگسالان و پیرگوشی در سالمندان شایع است. بنابراین در این مواقع با توجه به نظر متخصص برای بهترشدن شنوایی و حفظ باقی مانده شنوایی، فرد باید از سمعک استفاده کند. سمعک باعث بلندتر شدن و وضوع بیشتر صدا شده که باعث میشود فرد صداها را راحت بشنود. اگر سمعک برای فرد کمشنوا درست تنظیم نشود باعث آزار، نارضایتی و دید منفی او نسبت به سمعک میشود و ممکن از استفاده از سمعک اجتناب کند. درحالی که اگر سمعک مناسب برای فرد انتخاب شود و به طور تخصصی و درست تنظیم شود باعث رضایت و بهبود شنوایی فرد میشود.
انواع خدمات تنظیم سمعک
در کلینیک دلآوا سمعک انواع خدمات سمعک از جمله تنظیم سمعک انجام میشود. انواع خدمات تنظیم سمعک شامل:
تنظیم سمعک دیجیتریم و آنالوگ
برای تنظیم سمعک دیجیتریم و آنالوگ که تکنولوژی قدیمی هستند از ولوم کنترل و پتانسیومتر استفاده میشود. این سمعک ها به کامپیوتر وصل نمیشوند و دارای برنامه های شنیداری نیستند.
تنظیم سمعک دیجیتال و هوشمند
تنظیم سمعک دیجیتال و هوشمند با استفاده از نرم افزار خاص هر برند با وصل شدن به کامپیوتر انجام میشود. این سمعک ها شامل برنامه های شنیداری مختلف هستند که هرکدام به طور خاص برای بیمار تنظیم میشوند.
تنظیم سیستم کاهنده نویز سمعک
تنظیم میزان تقویت صدای محیط نسبت به صدای گفتاری در تنظیم دقیق سمعک بسیار مهم است. میزان تقویت گفتار نقش مهمی در درک فرد دارد. باید هردو به میزان مناسبی تنظیم شوند تا فرد درک کاملی از محیط اطراف خود داشته باشد.
تنظیم میکروفن جهت دار سمعک
وقتی فرد کم شنوا در محیط شلوغی قرار میگیرد برای فهم بهتر گفتار با استفاده از میکروفن جهتدار سمعک تعیین میکنیم صداهای روبه روی فرد نسبت به صداهای عقب و اطراف بیشتر تقویت شوند.
تنظیم سیستم انتقال فرکانسی سمعک
در تنظیم سمعک های جدید این قابلیت وجود دارد که اصواتی که به مناطف ازدست رفته حلزون گوش در اثر عواملی مثل صدای بلند میروند را به مناطق سالم انتقال دهیم تا سمعک آنها را تقویت و فهم گفتار کامل انجام گیرد.
پایش صدای سمعک
هدف از انجام این تنظیم که از طریق دستگاه REM انجام میشود این است که مطمئن شویم صدا همانگونه که برای فرد مناسب است به گوش او برسد. این نوع تنظیم بعلت تخصصی بودن حتما باید در کلینیک شنوایی انجام شود.
چه موقع سمعک
نیاز به تنظیم دارد؟
چه موقع سمعک
نیاز به تنظیم دارد؟
بعد از تجویز سمعک، شنوایی شناس تنظیم اولیه را برای کاربر انجام میدهد و از او میخواهد که صدای سمعک خود را در محیط های مختلف تست کند تا اگر جایی احساس مشکل داشت در تنظیم بعدی برای او رفع شود. بعد از گذشت مدتی(معمولا کمتر از یک ماه) فرد به صدای سمعک عادت میکند و احتمالا حس میکند که صدای سمعک او کم شده است. در این مواقع سمعک نیاز به تنظیم مجدد دارد. تنظیم انجام شده روی سمعک تغییر نمیکند معمولا یا فرد به صدای سمعک عادت میکند و یا ممکن است شنوایی خود او تغییر کند در این موارد سمعک نیاز به تنظیم دارد.
انواع روش تنظیم سمعک
تنظیم با دکمههای سمعک
تنظیم با دکمههای سمعک
روی سمعکها دکمههایی جهت تنظیم صدا (ولوم) و تغییر برنامه سمعک تعبیه شده است. با لمس این دکمهها صدای سمعک کم و زیاد میشود یا برنامه شنیداری آن تغییر میکند. شنوایی شناس میتواند باتوجه به صلاح و شرایط بیمار این گزینهها را فعال و یا غیرفعال کند.
تنظیم با ریموت کنترل
تنظیم با ریموت کنترل
سمعکهای جدید دارای لوازم جانبی هستند که برای راحتی استفاده کاربران طراحی شدهاند. ریموت کنترل سمعک با بولوتوث به آن متصل میشود و فرد میتواند صدا را کم و زیاد کند یا برنامه سمعک را تغییر دهد. ریموت کنترل برای افراد سالمند که توانایی انجام حرکات ظریف و استفاده از دکمه روی سمعک را ندارند بسیار مناسب است.
تنظیم صدای سمعک
تنظیم صدای سمعک از مهمترین مراحل تجویز سمعک میباشد که اگر به درستی صورت نگیرد سبب نارضایتی فرد میشود و او سمعک خود را کنار میگذارد، حتی در مواردی تنظیم نادرست ممکن است به گوش فرد نیز آسیب بزند. تنظیم صدای سمعک بر اساس ادیوگرام و میزان کمشنوایی بیمار انجام میشود. ادیولوژیست با اتصال سمعک به کامپیوتر این کار را انجام میدهد و بعد از آن نحوه استفاده از سمعک، مراقبت از سمعک، تعویض باتری و ... را آموزش میدهد.
در صورتی که از صدای سمعک خود رضایت ندارید و احساس میکنید سمعکتان نیاز به تنظیم مجدد دارد میتوانید با مراجعه به دلآوا سمعک مجدد سمعک را تنظیم و برنامه ریزی کنید.
نرم افزار تنظیم صدای سمعک با موبایل
- نرم افزار تنظیم صدای سمعک برای اندروید
- Signia touchControl App
- Oticon ON App
- My Phonak
- Resound smart 3D App
- نرم افزار تنظیم صدای سمعک برای آیفون
- Signia touchControl App
- ListenClear
- Hearing Aid
- Connexx Smart Direct
انواع نرم افزار تنظیم سمعک
برای تنظیم و برنامهریزی سمعک های جدید نیاز به ابزار و نرمافزارهای خاصی میباشد که برای هر برندی متفاوت است.
-
1
سمعک ادیفون (audifon)
تنظیم سمعک ادیفون با نرم افزار audifit 5 ،به وسیله دستگاه Noahlink Wireless و یا کابل مخصوص و دستگاه HIPRO USB انجام میشود.
-
2
سمعک زیمنس (Signia)
تنظیم سمعک زیمنس با نرم افزار Signia Connexx،به وسیله دستگاه Noahlink Wireless و یا کابل مخصوص و دستگاه HIPRO USB انجام میشود.
-
3
سمعک اتیکن (Oticon)
تنظیم سمعک اتیکن با نرم افزار Genie و Genie 2، به وسیله دستگاه Noahlink Wireless و یا کابل مخصوص و دستگاه HIPRO USB انجام میشود.
-
4
سمعک ویدکس (Widex)
تنظیم سمعک ویدکس با نرم افزار Compass و Compass GPS، با Noahlink Wireless USB Link و یا کابل مخصوص و دستگاه HIPRO USB انجام میشود.
-
5
سمعک رکستون (Rexton)
تنظیم سمعک رکستون (Rexton) با نرم افزار Rexton Connexx، با کابل مخصوص و دستگاه HIPRO USB انجام میشود.
-
6
سمعک ای ام (AM)
تنظیم سمعک ای ام (AM) با نرم افزار A&M Connexx، با کابل مخصوص و دستگاه HIPRO USB انجام میشود.
تنظیم انواع سمعک برای کودکان چگونه است؟
تنظیم انواع سمعک برای کودکان چگونه است؟
در اولین جلسه، شنوایی شناس ابتدا از مناسب بودن قالبها اطمینان پیدا میکند و سپس سمعکها را با توجه به نوع و میزان کم شنوایی کودک تنظیم میکند. هنگامی که سمعکها برای اولین بار تنظیم و فعال شد، کودک با شنیدن صداهای جدید بلافاصله واکنش میدهد و شروع به خندیدن میکند. کودکان تمایل دارند تا با چرخاندن سرشان به سمت والدین، عکسالعمل فوری به صدای مادر یا پدرشان داشته باشند.
همچنین ادیولوژیست باید به والدین درباره نحوه گذاشتن و برداشتن سمعک داخل گوش، اتصال و جداسازی قالب از سمعک و تفاوت بین سمعک و قالب گوش راست و چپ را توضیح دهد. والدین کودک باید روشن و خاموش کردن سمعک و اینکه چطور مطمئن شوند که سمعک کار میکند و نحوه تعویض باتری سمعک را یاد بگیرند. باتری سمعک معمولا با توجه به تکنولوژی سمعک و میزان کم شنوایی هر هفت تا دوازده روز باید تعویض شود. همچنین والدین باید روش نگهداری و تمیز کردن قالب و سمعکها را یاد بگیرند.
پیگیریهای بعدی برای بررسی عملکرد سمعک ضروری است. کانال گوش کودک بهسرعت رشد میکند و نشت صدا به علت کوچک بودن قالب میتواند باعث تولید فیدبک(سوت)شود. قالب سمعک با توجه به رشد نوزاد ممکن است نیاز باشد که هر سه تا چهار ماه یکبار تعویض شود.
تنظیم انواع سمعک در کلینیک دلآوا سمعک
تنظیم انواع سمعک در کلینیک دلاواسمعک از جمله تنظیم سمعک پشت گوشی، تنظیم سمعک داخل گوشی و تنظیم سمعک ریک انجام میشود. در دلآوا سمعک تمامی برندها به بهترین شکل و آخرین دستاوردهای علمی روز دنیا قابل تنظیم و برنامه ریزی هستند و آموزشهای لازم به مراجعین داده میشود. در بعضی مواقع به دلیل قدیمی بودن سمعکها یا از رده خارج شدن نرمافزار تنظیمی آنها، ممکن است امکان تنظیم سمعک وجود نداشته باشد.
تنظیم انواع سمعک
با ما تماس بگیرید
سوالات رایج
پرتکرار ترین سوالات شما درباره تنظیم سمعک
دلآوا سمعک یکی از بهترین مرکز های تجویز و تنظیم سمعک میباشد که با استفاده از متدها و دستاوردهای علمی روز دنیا، تنظیم انواع برند سمعک را به صورت دقیق و صحیح انجام میدهد.
نحوه تنظیم سمعک داخل گوشی و تنظیم سمعک پشت گوشی با یکدیگر متفاوت است و هرکدام تجهیزات خاص خود را دارند. برای هردو مدل میتوان از برنامه تنظیم سمعک با موبایل و ریموت کنترل استفاده کرد.
هزینه تنظیم سمعک به نوع سمعک، یک گوشی یا دوگوشی بودن و مشکلات مراجع بستگی دارد. به طورکلی تمام هزینههای کلینیک دلآوا سمعک طبق تعرفه وزارت بهداشت و درمان محاسبه میشود. برای افرادی که در مرکز شنوایی دلآوا سمعک، تجویز سمعک انجام شده و از ما سمعک تهیه کردهاند تنظیم سمعک به صورت رایگان انجام میشود.
برای تنظیم دقیق سمعک توصیه میشود فرد به ادیولوژیست خود مراجعه کند. یا با هماهنگی ویزیت در منزل، شنوایی شناس تجهیزات خود را به منزل بیاورد و تنظیم انجام را انجام دهد. در صورت نیاز به تغییرات کوچک و تغییر صدای سمعک میتوان از دکمه کم و زیاد روی سمعک، ریموت کنترل سمعک و یا اپلیکیشن موبایل تنظیم سمعک استفاده کرد.