تعمیر سمعک
تعمیر انواع سمعک یکی از مواردی است که کاربران سمعک ممکن است به آن نیاز داشته باشند. زیرا سمعک یک وسیله الکتریکی ظریف است که گردوغبار، جرم گوش، ضربه و رطوبت میتواند به آن آسیب برساند. بنابراین هرچندوقت یک بار سمعکها به سرویس دورهای و تعمیر نیاز پیدا میکنند و امری کاملا عادی و طبیعی است. در بعضی مواقع که سمعک بسیار قدیمی است یا یکی از قطعههای اصلی آن میسوزد، به دلیل هزینه بالای قطعات، سمعک ارزش تعمیر ندارد و بهتر است تعویض سمعک انجام شود. در دلآوا سمعک تعمیر انواع سمعکها با برندهای مختلف انجام میشود.
دلایل رایج خراب شدن سمعک
هرگونه نقص یا خرابی در قطعات مختلف سمعک مثل میکروفون، رسیور، بدنه و قالب سمعک از دلایل رایج خراب شدن سمعک میباشند.
خرابی رسیور سمعک
خرابی رسیور سمعک از مشکلات شایع در سمعک داخل گوشی و سمعک پشت گوشی ریک میباشد. به دلیل اینکه رسیور این سمعکها به پرده گوش نزدیکتر است بیشتر در معرض جرم گوش قرار دارند و با ورود جرم به رسیور سبب خرابی آن میشود. برای جلوگیری از خرابی رسیور سمعک باید هر روز سمعک تمیز شود و فیلتر سمعک تعویض شود.
شکستگی درب باتری سمعک
استفاده از باتری نامناسب یا برعکس قرار دادن باتری داخل سمعک، ممکن است سبب شکستگی درب محفظه باتری سمعک شود که در این صورت نیاز است درب محفظه باتری تعویض شود. اما برای جلوگیری از شکستن درب محفظه باتری، دقت کنید که باتری را به درستی داخل سمعک جایگذاری کنید.
خرابی میکروفون سمعک
از دیگر مشکلات سمعک داخل گوشی و سمعک پشت گوشی خرابی میکروفون سمعک است. میکروفون یک دریچه روی سمعک است که ورودی صدای سمعک میباشد. با مسدود شدن دریچه میکروفون توسط جرم گوش یا گردوغبار سبب خرابی میکروفون میشود. جهت جلوگیری از خرابی میکروفون باید روزانه تمیز شود.
خرابی تقویت کننده سمعک، برد یا آمپلی فایر سمعک
مهمترین قسمت سمعک مدار پردازشی یا تقویت کننده سمعک است. اگر سمعک به طور منظم تمیز شود و سرویسهای دورهای آن انجام شود خرابی تقویت کننده سمعک کمتر خواهد بود. در صورت خرابی برد سمعک به دلیل هزینه بالای آن ارزش تعمیر ندارد و بهتر است سمعک تعویض شود.
خرابی قالب سمعک، پارگی تیوپ قالب سمعک
رایجترین خرابیها در سمعک پشت گوشی خرابی قالب سمعک و یا پارگی تیوپ قالب سمعک است. ترک یا شکستگی قالب در کیفیت صدا تاثیرگذار است و قالب باید تعویض شود. به دلیل استفاده روزانه، بعدازمدتی شلنگ سمعک خشک و یا پاره میشود و نیاز به تعویض دارد. بهتراست هر 6ماه قالب سمعک تعویض شود تا با این مشکل مواجه نشوید.
از کار افتادن سمعک به علت ورود جرم به قالب سمعک یا فیلتر سمعک
وقتی جرم گوش وارد قالب سمعک و یا فیلتر سمعک میشود راه صدا را مسدود میکند و سبب قطع شدن صدا میشود. در این صورت بیمار به استباه تصور میکند سمعک خراب شده است در صورتی که با تمیز کردن به موقع و تعویض فیلتر سمعک این مشکل برطرف خواهد شد.
خرابی پوسته سمعک داخل گوشی یا بدنه سمعک
پوسته یا بدنه سمعک از جنس پلیمری خشک میباشد. با استفاده طولانی مدت و یا ضربه به بدنه سمعک ممکن است ترک بردارد یا شکسته شود که در این صورت نیاز به تعویض دارد.
کنده شدن پین سمعک یا دستگیره سمعک داخل گوشی
دستگیره سمعک داخل گوشی جهت سهولت در گذاشتن و برداشتن سمعک است و نقشی در کارایی سمعک ندارد. این قطعه ممکن است بعد از مدتی کنده یا پاره شود که به راحتی تعویض میشود.
قبل از مراجعه به کلینیک شنوایی برای تعمیر سمعک چه مواردی باید چک شود؟
قبل از مراجعه به شنوایی شناس ابتدا موارد زیر را چک کنید اگر مشکل سمعک حل نشد سپس به کلینیک شنوایی مراجعه کنید.
- بررسی کنید باتری را به درستی داخل سمعک قرار داده باشید.
- مطمئن شوید که باتری سمعک شارژ دارد و خالی نباشد.
- ولوم کنترل سمعک خود را چک کنید تا کم نشده باشد یا مشکلی نداشته باشد.
- اگر سمعکتان پشت گوشی است حتما از سالم بودن قالب سمعک و شلنگ سمعک مطمئن شوید.
- اگر در قالب یا سری سمعک جرم وجود دارد آن را تمیز کنید و یا فیلتر سمعک را تعویض کنید.
چه موقع سمعک نیاز به تعمیر دارد؟
اگر علاوه بر تلاشهای شما و چک کردن موارد، باز هم سمعک مشکل داشت یا موارد زیر پیش آمده بود باید به متخصص سمعک مراجعه کنید.
-
1
نشت مواد از باتری به داخل سمعک
-
2
در صورتی که فیلتر سمعک را تعویض کردهاید ولی صدای سمعک خشخش دارد یا قطع شده است.
-
3
سمعک روشن میشود ولی صدای آن برفکی است یا قطع میشود.
-
4
اگر سمعک در معرض اشعه ایکس و ام آر آی قرار بگیرد و آسیب ببیند.
-
5
اگر سمعک در معرض رطوبت بالا قرار بگیرد و آسیب ببیند.
-
6
اگر آب داخل سمعک برود یا در معض اسپری قرار بگیرد و آسیب بیند.
عمر مفید انواع سمعک چقدر است؟
عمر مفید سمعک به نحوه استفاده کاربر از سمعک بستگی دارد. اگر بیمار از سمعک خود به خوبی مراقبت کند و سرویسهای دوره ای سمعک خود را انجام دهد عمر مفید سمعک بیشتر میشود. به طور کلی عمر مفید سمعک پشت گوشی 6 تا 7 سال و عمر مفید سمعک داخل گوشی 4 تا 5 سال میباشد و به مرور با گذشت زمان از کیفیت سمعک کم میشود. سمعکهای داخل گوشی به دلیل تماس مستقیم با جرم گوش و اندازه کوچکتر آن نسبت به سمعکهای پشت گوشی بیشتر در معرض خراب شدن هستند.
نکات افزایش
طول عمر سمعک
برای افزایش طول عمر سمعک و پیشگیری از خرابی سمعک باید نکات زیاد رعایت شود.
-
1
سمعک خود را روزانه تمیز کنید و در صورت نیاز فیلتر یا تیوپ آن را تعویض کنید.
-
2
در صورت وجود جرم گوش، حتما گوشها را تمیز کنید تا جرم وارد سمعک نشود.
-
3
هنگام خواب و حمام سمعک را بردارید، به هیچ عنوان نباید آب داخل سمعک برود.
-
4
در صورتی که از سمعک استفاده نمیکنید در باتری را باز کنید و داخل جعبه مخصوص خود بگذارید.
-
5
حتما باتری سمعک را از برندهای معتبر دارای تاریخ انقضا، از مراکز شنوایی سنجی تهیه کنید.
-
6
سمعک را در دمای بالا و تابش مستقیم خورشید قرار ندهید زیرا گرما عمر مفید آن را کاهش میدهد.
-
7
اگر در مناطقی زندگی میکنید که رطوبت زیادی دارد از پکهای رطوبت گیر سمعک استفاده کنید.
-
8
هنگام استفاده از سمعک مراقب اسپری مو و مواد آرایشی بهداشتی باشید که وارد سمعک نشود.
تعمیر سمعک کودکان
برای اینکه بفهمیم تعمیر سمعک کودکان نیاز است یا خیر باید روزانه سمعک کودک را چک کنید. قبل از قراردادن سمعک روی گوش کودک به صدای آن گوش دهید و آن را بررسی کنید و مطمئن شوید که سمعک روشن است، باتری کار میکند و از نظر جرم، رطوبت و پارگی تیوب مشکلی نداشته باشد. اگر شما صدای تقویت شده سمعک را نمیشنوید، کودک شما نیز نمیتواند صدا را بشنود. اگر سمعک صدا را تقویت نکرد، ابتدا از روشن بودن سمعک اطمینان حاصل کنید، اگر روشن بود و کار نمیکرد، باتری سمعک را تست کنید. برای تست باتری سمعک میتوانید از تستر باتری استفاده کنید. اگر همه موارد را چک کردید و مشکلی نبود ولی همچنان سمعک کار نمیکرد به تعمیر نیاز دارد.
هزینه تعمیر سمعک
هزینه تعمیر انواع سمعک به مدل سمعک، نوع تعمیرات و قطعات تعویضی آن بستگی دارد. معمولا در مواردی مثل تعویض پین سمعک، تعویض فیلتر سمعک، تعویض قالب سمعک یا سرویسهای دورهای هزینه بالا نخواهد بود و سریع انجام میشود. ولی در صورت تعویض قطعات اصلی سمعک هزینه آن بالاتر است و حتی در مواردی سمعک، ارزش تعمیر نخواهد داشت. در دلآوا سمعک قبل از تعمیر سمعک، هزینههای تعمیر سمعک به فرد اطلاع داده میشود.
شرایط و هزینه گارانتی تعمیر سمعک
به محض خرید سمعک، دستگاه دارای گارانتی میباشد و شنوایی شناس شرایط و هزینه گارانتی تعمیر سمعک را به طور کامل برای مراجع توضیح میدهد. حداقل زمان گارانتی سمعک برای شرکتهای مختلف یک سال است. در زمان گارانتی سمعک اگر مشکلی با سمعک داشتید ابتدا با شنوایی شناس خود تماس بگیرید او شما را راهنمایی خواهد کرد. اگر همچنان مشکل شما برطرف نشد میتوانید به کلینیک شنوایی مراجعه کنید تا به صورت رایگان اقدامات لازم برای تنظیم سمعک یا تعمیر سمعک انجام شود. بعد از اتمام گارانتی سمعک نیز با هزینه، ارائه انواع خدمات همچنان ادامه دارد.
در اکثر موارد آسیب ناشی از ضربه به سمعک و ورود آب به داخل سمعک شامل گارانتی نمیشود.
علت کار نکردن سمعک چیست؟
علت کار نکردن سمعک به عوامل مختلفی بستگی دارد:
- تمام شدن باتری یا باتری ضعیف
- محل اتصال باتری کثیف باشد یا باتری سولفاته شده باشد.
- ورودی رسیور یا قالب سمعک توسط جرم گوش مسدود شده باشد.
- مسدود بودن فیلتر سمعک و عدم تعویض به موقع فیلتر سمعک
- ورودی میکروفون توسط جرم گوش مسدود شده باشد.
- نقص در نقطه میکروفون، رسیور و یا تقویت کننده سمعک
- وجود جرم در گوش بیمار که جلوی ورودی صدا را میگیرد.
تعمیر فوری سمعک
در کلینیک دلآوا سمعک تلاش ما بر این است که تعمیر فوری انواع برند سمعک در کوتاهترین زمان ممکن با کمترین هزینه انجام شود و به دست شما برسد. در مواردی مانند تعویض شلنگ یا پروب، تعویض فیلتر سمعک، تعویض رسیور سمعک ریک که مشکلات جزئی هستند تعمیرات فوری انجام شده و سمعک به مراجع تحویل داده میشود.
علت قطع شدن صدای سمعک
کم شدن یا قطع شدن صدای سمعک ممکن است برای هرکاربر سمعک اتفاق بیوفتد و رایج است. قبل از مراجعه به شنوایی شناس بهتر است چند مورد را در سمعک خود بررسی کنید و در صورت حل نشدن مشکل، به کلینیک شنوایی مراجعه کنید. علت قطع شدن صدای سمعک یا کم شدن صدای سمعک 5 عامل اصلی میباشد:
تمام شدن باتری یا شارژ سمعک
عدم مسدودی مسیر صدا با جرم
کم کردن صدای سمعک توسط بیمار
بدتر شدن وضعیت شنوایی بیمار
خرابی قطعات اصلی سمعک
چرا سمعک سوت میکشد؟
سوت کشیدن سمعک علتهای مختلفی دارد که در بعضی از این موارد ایراد از سمعک است و در بعضی موارد به خود کاربر سمعک بستگی دارد.
- در صورت پارگی پروب سمعک
- در صورتی که بدنه یا پوسته سمعک آسیب ببیند و ترک بخورد.
- اگر قالب سمعک پشت گوشی ترک برداشته باشد یا شکسته باشد.
- در صورتی که فرد سمعک را به طور مناسب روی گوش جایگذاری نکند.
- ممکن است مشکل از تنظیم سمعک باشد که با نرم افزار قابل حل است.
- در صورتی که فرد جرم گوش داشته باشد ممکن است سمعک او سوت بکشد ولی ایراد از سمعک نباشد.
- به دلیل تغییر وزن زیاد فرد سایز کانال گوش تغییر میکند و در نتیجه با قالب سمعک متفاوت است و نیاز به قالبگیری مجدد میباشد.
سرویس دوره ای سمعک
در سرویس دوره ای سمعک تمام قطعات سمعک و کارکرد آنها بررسی شده و در صورت نیاز تعمیر یا تعویض میشوند. همه این موارد در دوران گارانتی سمعک به صورت رایگان انجام میشود. در بعضی موارد اگر مشکل سمعک جدی باشد و یا ارزش تعمیر نداشته باشد با سمعک نو تعویض میشود. انجام سرویس دوره ای سمعک سبب افزایش طول عمر سمعک میشود و باعث میشود سمعک دیرتر به تعمیرات نیاز پیدا کند. بهتر است هر 6 ماه یک بار سرویس دوره ای سمعک انجام شود.
تعمیر قالب سمعک
برای تعمیر قالب سمعک یا تعویض شلنگ سمعک باید به کلینیک شنوایی مراجعه کنید. وقتی قالب سمعک تغییر رنگ میدهد یا میشکند نیاز به تعمیر قالب سمعک دارد. قالب طی دو مرحله ساخته میشود. مرحله اول قالب اولیه از گوش بیمار گرفته میشود در مرحله بعد قالب اولیه به لابراتوار فرستاده میشود تا قالب اصلی ساخته شود. در صورت خشک شدن یا پارگی تیوپ قالب، باید تعویض شلنگ انجام شود.
تعمیر انواع سمعک
کلینیک شنوایی سنجی و تجویز سمعک دلآوا
سوالات رایج
پرتکرار ترین سوالات شما درباره تعمیر سمعک
تعمیر سمعک در منزل تاحدودی امکانپذیر است زیرا تعمیر سمعک امری کاملا تخصصی است و در بعضی موارد به بررسی در لابراتوار نیاز میباشد. در صورت وجود مشکل در سمعک خود با کارشناسان دلآوا سمعک تماس بگیرید و ما پس از بررسیهای لازم، لوازم مورد نیاز برای تعمیر را فراهم کرده و تعمیر سمعک در منزل انجام میشود.
زمان تعمیر سمعک به مشکل سمعک بستگی دارد. اگر مشکل سمعک جزئی است، لحظهای تعمیرات انجام شده و سمعک به بیمار تحویل داده میشود. تعمیرات قالب، تعویض شلنگ، تعویض پروب سمعک، تعویض رسیور سمعک ریک و تعویض فیلتر سمعک جزو تعمیرات ساده است. ولی در مواردی که سمعک مشکل جدی دارد تعمیر آن بیشتر طول میکشد.
دلآوا سمعک یکی از نمایندگان تعمیر سمعک در تهران میباشد. شما میتوانید با شمارههای موجود تماس بگیرید و به صورت رایگان مشاورههای لازم را دریافت کنید و یا به صورت حضوری برای تعمیر سمعک به کلینیک مراجعه کنید.
هزینه تعمیر سمعک به مشکلات سمعک شما بستگی دارد. اگر تعمیر فوری سمعک برای شما انجام شود هزینه آن ناچیز است ولی در صورتی که سمعک به بررسیهای بیشتر نیاز داشته باشد به طبع هزینه آن نیز بیشتر میشود.