سمعک پشت گوشی
سمعک پشت گوشی از پرکاربردترین سمعکها هستند که در پشت لاله گوش قرار میگیرد، از طریق لوله یا سیمی به قالب گوش وصل شده و صدا را به درون مجرای گوش انتقال میدهد. ویژگیهایی مثل تنوع رنگ و سایز، پوششدهی کم شنواییهای مختلف، کیفیت صدای خوب و سیستم وایرلس سبب شده که این نوع سمعک بسیار محبوب باشد. در برخی مدلها، بلندگو یا رسیور سمعک ممکن است داخل بدنه سمعک باشد و یا داخل گوش قرار بگیرند(سمعک پشت گوشی RIC) که اندازه کوچکتری نسبت به دیگر سمعکهای پشت گوشی دارند. برای مشاوره خرید سمعک و آشنایی بیشتر با انواع سمعکها با ما تماس بگیرید.
سمعک پشت گوشی BTE
سمعک پشت گوشی از پرکاربردترین سمعکها هستند که در پشت لاله گوش قرار میگیرد، از طریق لوله یا سیمی به قالب گوش وصل شده و صدا را به درون مجرای گوش انتقال میدهد. ویژگیهایی مثل تنوع رنگ و سایز، پوششدهی کم شنواییهای مختلف، کیفیت صدای خوب و سیستم وایرلس سبب شده که این نوع سمعک بسیار محبوب باشد. در برخی مدلها، بلندگو یا رسیور سمعک ممکن است داخل بدنه سمعک باشد و یا داخل گوش قرار بگیرند(سمعک پشت گوشی RIC) که اندازه کوچکتری نسبت به دیگر سمعکهای پشت گوشی دارند. برای مشاوره خرید سمعک و آشنایی بیشتر با انواع سمعکها با ما تماس بگیرید.
مزایای سمعک پشت گوشی BTE
کنترل سمعک توسط کاربر
کاربر سمعک پشت گوشی میتواند سمعک خود را کنترل کند. با توجه به صداهای محیطهای مختلف میتواند ولوم صدا را روی اندازه دلخواه خود قرار دهد.
دارای گیرنده تلهکویل
تقریبا همه سمعکهای پشت گوشی تله کویل دارند که کاربر بتواند از میدان حلقه الکتریکی که در مکانها مانند مدرسه، سینما و بانکها وجود دارد استفاده کند.
استفاده آسان و با دوام
طول عمر مفید سمعکهای پشت گوشی و باتری آنها نسبت به سمعکهای دیگر بیشتر است. همچنین به دلیل ساختار آن استفاده از آن بسیار راحتتر است.
مناسب انواع کمشنوایی
سمعکهای پشت گوشی تنوع بسیار زیادی دارند و در انواع سایزهای مختلف باتری تولید شده اند که برای طیف مختلف کم شنوایی مناسب میباشند.
انواع مدل سمعک پشت گوشی BTE
از نظر اندازه و قدرت پوشانندگی افت شنوایی، انواع مختلف سمعک پشت گوشی شامل 4 مدل است:
سمعک پشت گوشی خیلی قوی (Super power BTE)
سمعک پشت گوشی خیلی قوی برای کمشنوایی شدید تا عمیق مناسب است. این سمعکها دارای ویژگی دکمه تغییر برنامه و ولوم صدا، تلهکویل و اتصال به سیستم FM بوده و با قالب و شلنگ برای انتقال بهتر صدا تجویز میشوند.
مزایای سمعک پشت گوشی خیلی قوی Super power BTE
- برای کسانی که افت شنوایی زیاد و عمیق دارند مناسب است.
- بیشتر از سمعکهای دیگر قدرت تقویت صدا را دارد.
- دارای ویژگی محافظ در برابر گردو غبار و رطوبت میباشد.
- قابلیت اتصال بصورت وایرلس دارد.
- تنوع و رنگ آن نسبت به قبل بیشتر شده است.
سمعک پشت گوشی قوی (Power BTE)
سمعک پشت گوشی پاور برای افت شنوایی شدید طراحی شده اند. تقریباً همیشه دارای کلید تغییر برنامه، کلید ولوم صدا، تلهکویل و قابلیت استفاده از سیستمهای اِفاِم (FM) را دارند. این نوع سمعکها با قالب سمعک و لولههای معمولی تجویز میشوند.
سمعک پشت گوشی استاندارد (Standard BTE)
سمعک پشت گوشی استاندارد کمی بزرگتر از سمعک پشت گوشی مینی میباشد. معمولاً دارای ویژگیهای بیشتری مثل تلهکویل، کلید تغییر برنامه و ولوم بلندی صدا است. در این مدل سمعک ها از لوله نازک یا شلنگ معمولی استفاده میشود و برای کمشنوایی خفیف تا شدید مناسب میباشند.
سمعک پشت گوشی مینی (Mini BTE)
سمعک پشت گوشی Mini BTE بسیار کوچک و ظریف هستند و کاهش شنوایی ملایم تا شدید را پوشش میدهند. این نوع سمعک ها اغلب با لوله های نازک تجویز میشوند که دید بسیار کمی دارد.
مزایای سمعک پشت گوشی Mini BTE
- اندازه آن کوچک است و دید کمتری روی گوش دارد.
- معمولا همراه با تیوپ نازک تجویز میشود که ظرافت بیشتری دارد.
- به دلیل داشتن لوله نازک و پروب سیلکونی کاربر احساس راحتتری دارد.
- مجرای گوش را مسدود نمیکند.
- برای همه محدودی سنی قابل تجویز است.
در چه مواردی سمعک پشت گوشی انتخاب مناسبی است؟
سمعک پشت گوشی تنوع طرح و رنگ زیادی دارد وبرای انواع کم شنوایی ها بهخصوص کسانی که افت بیشتری دارند مناسب است. به طور کلی این سمعکها راحتتر استفاده میشوند و مقاومت بیشتری دارند.
- در مواردی که فرد کمشنوایی زیاد دارد باید از سمعک پشت گوشی استفاده کند.
- سمعک پشت گوشی برای کودکان انتخاب بسیار مناسبی است زیرا با رشد کودک به راحتی قالب تعویض میشود و دو میکروفون دارد.
- کسانی که کانال گوش بسیار باریک دارند نمیتوان برای آنها سمعک داخل گوشی ساخت و باید از سمعک پشت گوشی استفاده کنند.
- کسی که به دنبال استحکام سمعک است باید نوع پشت گوشی را انتخاب کند.
- برای کسانی که ضعف بینایی یا لرزش دست دارند باید سمعک پشت گوشی تجویز شود.
چرا سمعک پشت گوشی BTE
مناسب ترین سمعک برای کودکان است؟
- کانال گوش کودکان کوچک است.
- معمولا در کانال گوش کودکان جرم زیادی وجود دارد.
- سمعکهای داخل گوشی نسبت به سمعکهای پشت گوشی زودتر خراب میشوند.
- قدرت سمعک داخل گوشی کمتر است و برای کم شنوایی شدید نمیشود از آن استفاده کرد.
- به دلیل رشد کانال گوش کودکان و تغییر اندازه آن هر زمان که لازم باشد بدون نیاز به تعویض خود سمعک تعویض قالب سمعک پشت گوشی به راحتی قابل انجام است.
- سمعکهای نامرئی و یا سمعکهای داخل گوشی تنها برای سنین 8 سال به بالا تجویز میشوند البته در صورتی که اندازه و شکل مجرای گوش کودک برای این مدل سمعکها مناسب باشد.
قیمت سمعک پشت گوشی
سمعک BTE از رایجترین سمعکهایی است که تجویز میشود و قیمت آن به آپشنها و ویژگیهای بهکار رفته در آن و همچنین تعداد باند و کانال آن بستگی دارد.
سمعک پشت گوشی BTE میتواند مجهز به ویژگیهایی مثل فناوریهای جدید برای بهتر شدن کیفیت گفتار در محیطهای شلوغ، سیستم حذف نویز، پردازش دیجیتال، وصل شدن به صورت وایرلس به موبایل و تلوزیون، سیستم محافظ گرد و غبار و رطوبت باشد. هرچه تکنولوژی و وایرلس بودن، هوشمندی و شفافیت صدای سمعک بیشتر شود قیمت آن نیز بیشتر میشود.
در ایران سمعک های پشت گوشی از حدود 6 میلیون تومان شروع میشوند و میتوان گفت تمامی سمعک های امروزه تکنولوژی دیجیتال و یا هوشمند و فراهوشمند دارند و سمعک های آنالوگ کاملا منسوخ شده اند. هرچه تعداد باند و کانال سمعک و ویژگی های آن بیشتر باشد راحتی شنیداری و کیفیت صدای بهتری را برای فرد کمشنوا فراهم میکند.
مقایسه قیمت سمعک پشت گوشی دیجیتال، هوشمند و فراهوشمند
به علت نوع تکنولوژی به کار رفته، قیمت سمعک پشت گوشی هوشمند و فراهوشمند به نسبت بالاتر از قیمت سمعک پشت گوشی دیجیتال است.
سمعک پشت گوشی هوشمند و فراهوشمند بر اساس نوع و میزان کم شنوایی کاربر تنظیم میشوند. قیمت سمعک پشت گوشی فرا هوشمند به دلیل داشتن ویژگی شناسایی محیط و تنظیم اتوماتیک صدا و برنامه سمعک، بیشتر از مدلهای معمولی و دیجیتال است. خرید و قیمت سمعک پشت گوشی فرا هوشمند از 10 میلیون تومان شروع میشود و با توجه به برند و مدل آن افزایش مییابد.
معرفی و قیمت انواع برند سمعک پشت گوشی BTE
سمعک BTE مزایای زیادی دارد و کاربردی است به همین دلیل انوع مدل های آن در کمپانی های مختلف تولید میشود .
اجزای سمعک پشت گوشی
اجزای سمعک پشت گوشی شامل موارد زیر میباشد:
- میکروفون جهت دار
- مدار پردازشگر سمعک
- رسیور یا بلندگو سمعک
- هوک سمعک
- دکمه ولوم
- دکمه تغییر برنامه
- محفظه باتری
- نشان راست و چپ
نحوه استفاده از سمعک پشت گوشی
اولین نکته برای استفاده از سمعک پشت گوشی، نحوه خاموش و روشن کردن سمعک است. برای روشن کردن سمعک اگر باتری را داخل سمعک قرار دهید و درِ آن را ببندید سمعک روشن میشود و برای خاموش کردن سمعک اگر درِ باتری را باز کنید سمعک خاموش میشود.
برای گذاشتن سمعک پشت گوشی روی گوش، ابتدا قالب یا پروب سمعک را بین انگشت شست و اشاره خود بگیرید سپس قالب سمعک را داخل مجرای گوش قرار داده و کمی آن را بچرخانید. تا زمانی که قالب درست داخل مجرا قرار بگیرد آن را فشار دهید. بعد از جایگذاری قالب، بدنه سمعک را پشت گوش قرار دهید طوری که قسمت خمیده آن بالای گوش قرار بگیرد.
بهترین نوع سمعک پشت گوشی
وقتی صحبت از بهترین سمعک پشت گوشی میشود چند فاکتور مهم را باید در نظر گرفت. از نظر یک متخصص شنوایی و سمعک، بهترین سمعک پشت گوشی باید دارای ویژگی هایی مثل کیفیت صدای خوب، مصرف باتری کم، کوچکترین سایز ممکن و قدرت مناسب را دارا باشد. سمعک های امروزه با تکنولوژیهای جدید این ویژگیها را در خود جا داده اند.
باتری سمعک پشت گوشی
به دلیل اینکه سمعک پشت گوشی تنوع بسیار زیادی دارد و برای انواع کمشنواییها طراحی شده است انواع سایز باتری سمعک، سایز 10 (رنگ زرد)، سایز 312 (رنگ قهوهای)، سایز 13 (رنگ نارنجی)، سایز 675 (رنگ آبی) در مدلهای مختلف سمعک پشت گوشی کاربرد دارند.
بزرگ بودن و یا کوچک بودن باتری به قدرت رسیور و نوع افت شنوایی شما بستگی دارد. هرچه افت شنوایی کمتر باشد سمعک کوچکتر است و اندازه سایز باتری آن نیز کوچکتر میباشد مانند باتری سمعک شماره 10. اما هرچه افت شنوایی بیشتر باشد، رسیور سمعک قویتر و باتری سمعک بزرگتر است مانند باتری سمعک شماره 675.
نحوه تعویض باتری سمعک پشت گوشی
باتری سمعک با توجه به سایزی که دارند بعد از مدت زمان معینی خالی میشوند و باید تعویض شوند. هنگامی که صدای سمعک ضعیف میشود و یا سمعک بوق میزند و آلارم میدهد، زمان تعویض باتری سمعک میباشد. برای تعویض باتری سمعک پشت گوشی ابتدا باتری قدیمی را از سمعک خارج کنید سپس برچسب باتری جدید را جدا کنید و به آن 2تا 5 دقیقه زمان دهید تا در معرض هوا قرار بگیرد و فعال شود. هر باتری دارای یک سمت مثبت سطح صاف آن و یک سمت منفی سطح شیاردار میباشد. هنگام تعویض باتری باید سطح صاف یا مثبت آن رو به بالا و رو به شما باشد و در داخل سمعک قرارگیرد. اگر باتری جابه جا گذاشته شود و به در سمعک فشار وارد شود باعث آسیب سمعک یا شکستن در سمعک میشود.
نحوه نگهداری و تمیز کردن سمعک پشت گوشی
مراقبت از سمعک پشت گوشی بسیار آسان است. در مدلهایی که قالب گوش بوسیله شلنگ به سمعک اتصال دارد، برای تمیزکردن جرمی که داخل قالب است باید قالب را از سمعک جدا کرده سپس آن را در داخل آب و صابون انداخت. بعد از اینکه قالب به صورت کامل خشک شد میتوان از آن استفاده کرد. توجه کنید که خود سمعک نباید در معرض رطوبت و یا گرد و غبار قرار گیرد (حتی در سمعک ضد آب)، چون باعث کاهش طول عمر سمعک میشود.
خرید انواع سمعک پشت گوشی
تجویز و خرید انواع مدل و برند سمعک پشت گوشی در دلآوا سمعک
با ما تماس بگیرید
سوالات رایج
پرتکرار ترین سوالات شما درباره سمعک پشت گوشی BTE
هر مدل سمعک یک سری مزایا و معایب خاص خود را دارد. در واقعا چیزی به عنوان بهترین سمعک وجود ندارد و هر سمعک با توجه به وضعیت شنوایی فرد و نیاز های او تجویز میشود که قطعا برای او بهترین گزینه خواهد بود.
تنظیم سمعک پشت گوشی به وسیله ابزار و نرم افزار مخصوص هر برند سمعک توسط ادیولوژیست انجام میشود. اگر شما نیاز به تنظیم مجدد سمعک یا انجام تنظیمات دیگر دارید میتوانید به دلآوا سمعک مراجعه کنید.
بعضی افراد فکر میکنند سمعک پشت گوشی سبب تنبلی گوش میشود ولی این تفکر کاملا اشتباه است. سمعک یک وسیله توانبخشی است و نه تنها عوارضی ندارد بلکه سبب حفظ باقیمانده شنوایی فرد میشود.
سمعک پشت گوشی انعطاف پذیری بالایی دارد و تقریقا همه افت های شنوایی از ملایم تا عمیق را پوشش میدهد. سمعک پشت گوشی چون خروجی صدای بالاتری دارد برای افت های شدید مناسبتر است.
بهترین مدل و برند سمعک پشت گوشی باید شامل چند فاکتور مهم باشد. بهترین سمعک پشت گوشی درهر برندی باید شامل کیفیت صدای خوب، کوچکترین سایز ممکن و مصرف باتری کم باشد.
برای تعمیر سمعک پشت گوشی باید به کلینیک شنوایی سنجی مراجعه کنید. ابتدا شنوایی شناس سمعک شما را بررسی میکند، اگر مشکل آن جزئی باشد تعمیر میشود و در لحظه تحویل داده میشود.