راهنمای خرید سمعک چیست؟ سمعک یک وسیله پزشکی است و خرید آن با دیگر وسایل الکترونیکی متفاوت میباشد. باتوجه به اینکه انواع سمعک داخل گوشی و پشت گوشی برای کم شنواییهای مختلف وجود دارد و برند سمعک و کاربرد آنها متفاوت است، فرد کم شنوا به یک راهنمای خرید سمعک جامع نیاز دارد. اگر کسی قصد تهیه سمعک دارد باید به یک کلینیک شنوایی معتبر مراجعه کند تا همهی مراحل خرید سمعک به طور کامل انجام شود و فرد بیشترین رضایت را داشته باشد. درصورتی که فرد هنگام خرید سمعک اطلاعات مورد نیاز را به طور کامل کسب کند، میتواند با اعتماد کامل بهترین سمعک مناسب افت شنوایی خود را تهیه کند. ما در این مقاله قصد داریم راهنمای خرید سمعک در کلینیک دلآوا سمعک را به شما معرفی کنیم.
در چه صورت برای خرید سمعک به شنوایی شناس مراجعه کنیم؟
اگر فرد کم شنوا در یک یا چند مورد از موارد زیر مشکل داشته باشد باید به کلینیک شنوایی سنجی مراجعه کند تا شنوایی شناس به طور تخصصی سیستم شنوایی او را بررسی کند:
- در درک گفتار مشکل دارند.
- مشکلشان در محیط های شلوغ و پر سروصدا بیشتر میشود.
- صحبت ها را میشنوند ولی متوجه نمیشوند و تشخیص کلمات سخت است.
- در شنیدن صدای تلوزیون یا تلفن مشکل دارند.
- معمولا ساکت هستند و از قرار گرفتن در محیط های شلوغ اجتناب میکنند.
- مشکل وزوز گوش یا سوت گوش دارند.
مراحل خرید سمعک
مراحل خرید سمعک شامل سه مرحله مهم است. تجویز سمعک یک امر کاملا تخصصی است که باید در کلینیک شنوایی توسط متخصص شنوایی شناس انجام شود.
مراحل قبل از تجویز سمعک
- در صورت وجود مشکل، جهت تایید کم شنوایی و بررسی افت شنوایی به شنوایی سنجی مراجعه کنید.
- بعد از انجام معاینه گوش، ارزیابی سطح راحتی شنیداری و درک گفتار، نوع و میزان کم شنوایی فرد مشخص میشود.
- تشخیص اینکه راه حل درمان کم شنوایی شما چیست، چنانچه تنها راه کمک استفاده از سمعک باشد مشاوره سمعک انجام میشود.
- شنوایی شناس پس از توضیح درباره نوع و میزان کم شنوایی و بررسی نیازها و شرایط شما، بهترین سمعک ها را معرفی میکند.
- قدم آخر در این مرحله انتخاب مناسب ترین سمعک و نهایی شدن آن میباشد.
مراحل حین ارائه و تجویز سمعک
- پس از انتخاب سمعک و مشخص شدن نوع آن، در صورت نیاز شنوایی شناس از گوش شما قالب میگیرد تا قالب سمعک پشت گوشی یا پوسته سمعک داخل گوشی دقیقا مطابق با اندازه گوش شما ساخته شود.
- بعد از آماده شدن سمعک و قالب آن، فرد باید برای تنظیم اولیه سمعک به کلینیک شنوایی مراجعه کند. تنظیم سمعک یک امر تخصصی است و باید توسط شنوایی شناس انجام شود تا کاربر بیشترین رضایت را داشته باشد.
- شنوایی شناس نحوه استفاده از سمعک و شرایط نگهداری درست از سمعک را به طور کامل آموزش میدهد و به سوالات شما پاسخ خواهد داد تا بهترین استفاده از سمعک را داشته باشید.
- در نهایت شنوایی شناس روند عادتپذیری و استفاده از سمعک و انتظارات شما از سمعک را برایتان توضیح میدهد. بهتر است بعد از گرفتن سمعک موارد زیر را رعایت کنید:
- در هفته اول بهتر است سمعک را در محیطهای خیلی شلوغ استفاده نکنید.
- ساعات استفاده از سمعک را کم کم افزایش دهید. مثلا روز اول دو ساعت روز بعدی سه ساعت و روزهای بعدی بیشتر شود تا به طور کامل عادت کنید.
- اگر اوایل صداها برایتان غیرعادی بود صبور باشید تا کم کم به آن عادت کنید و صداهایی که مدتی نشنیدهاید را دوباره تجربه کنید.
- اگر در شنیدن بعضی صداها مشکل داشتید تمام مشکلات و نگرانیهای خود را یادداشت کنید تا در جلسه بعدی تنظیم سمعک، شنوایی شناس تمام آنها را رفع کند.
مراحل بعد از تجویز سمعک
- بعد از تنظیم اولیه سمعک ممکن است نیاز بهمراجعه مجدد باشد تا بتوانیم به تنظیم سمعک ایده آل برسیم. زیرا عادت پذیری به سمعک مدتی زمان میبرد و فرد باید سمعک را در محیطهای مختلف تست کند تا مطمئن شود کیفیت صدا در همهی شرایطها مطلوب است.
- از دیگر خدمات بعد از تجویز سمعک، گارانتی سمعک میباشد. اگر مشکلی برای سمعکتان پیش آید با گارانتی سمعک میتوانید به مدت دوسال به صورت رایگان سمعک خود را تعمیر کنید. همچنین برای تهیه لوازم جانبی سمعک و یا باتری سمعک نیز میتوانید به شنوایی شناس خود مراجعه کنید.
- ادیولوژیست بعد از تجویز و تحویل سمعک نیز همواره در کنار شما خواهد بود و به سوالات شما پاسخ میدهد.
راهنمای خرید سمعک: عوامل موثر در انتخاب بهترین سمعک
برای انتخاب مناسب ترین سمعک راهنمای خرید سمعک در زیر شرح داده شده است. به نکات زیر توجه کنید:
1.شکل ظاهری و اندازه سمعک
سمعک از نظر شکل ظاهری به طور کلی سه نوع سمعک داخل گوشی، سمعک پشت گوشی BTE و سمعک پشت گوشی RIC تقسیم میشود. هر کدام ازین نوع سمعک ها قدرت ها و سایزهای مختلفی دارند که با توجه به نوع و میزان افت شنوایی و همچنین سلیقه و نیاز فرد برای او تجویز میشود. با بالارفتن میزان افت شنوایی به طبع سمعک قویتر و بزرگتری نیازاست. استفاده از سمعک های سایز کوچک و ظریف نیازمند بینایی قوی و عدم لرزش دست است.
2.تکنولوژی سمعک
انتخاب تکنولوژی سمعک به میزان افت شنوایی فرد و سبک زندگی او بستگی دارد. هرچه تکنولوژی سمعک جدیدتر باشد کیفیت صدای بهتری خواهد داشت، با محیط پیرامون فرد بیشتر سازگار میشود، نویز محیطی در آن کمتر است و روی گفتار تمرکز بیشتری دارد. همهی این موارد در سمعکهای جدید و هوشمند که تکنولوژی بالاتری دارند سبب افزایش رضایت کاربران شده است.
3.قیمت سمعک
در خرید سمعک، قیمت سمعک برای افراد فاکتور مهمی است. سمعک به دلیل پیچیدگی و داشتن مدارات و تکنولوژیهای مختلف نسبت به عینک و سایر کالاهای پزشکی قیمت بالاتری دارد. قیمت سمعک به تکنولوژی و مدل سمعک، نوع و برند سمعک بستگی دارد. یک ادیولوژیست ماهر و باتجربه با توجه به بودجه و سلیقه فرد بهترین سمعک را به او معرفی میکند.
عوامل موثر در قیمت سمعک
1.مدل و نوع سمعک
سمعکها از نظر رده پردازشی و تکنولوژی به سه گروه آنالوگ، دیجیتال و هوشمند و فراهوشمند تقسیم میشوند. هر چه سطح تکنولوژی سمعک بالاتر میرود امکانات و ویژگیهای سمعک و قیمت آن افزایش مییابد.
2.برند سمعک
امروزه برندهای بسیاری در زمینه تولید سمعک فعالیت میکنند. اینکه کدام برند سمعک را انتخاب کنیم سوال بسیاری از افراد است. قیمت سمعک باتوجه به اینکه شرکت تولیدکننده سمعک چه ویژگیها و تکنولوژیهایی در آن استفاده کرده است متغیر میباشد.
راهنمای خرید سمعک:هنگام خرید سمعک به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
- بهترین فردی که در راهنمای خرید سمعک میتواند به شما کمک کند شنوایی شناس (ادیولوژیست) است، زیرا تجویز و تنظیم سمعک علمی و تخصصی میباشد.
- برخلاف سایر وسایل الکترونیکی کارایی سمعک فقط به تکنولوژی آن بستگی ندارد، مهارت بالینی و دانش و تجربه شنوایی شناس در تجویز و تنظیم سمعک بسیار مهم است.
- سمعک را حتما از کمپانی برند معتبر تهیه کنید که دارای خدمات پس از فروش و کارت گارانتی معتبر باشد.
- سمعکی که تهیه میکنید حتما مناسب نوع و میزان افت شنوایی شما باشد و کم شنوایی شما را به طور کامل پوشش دهد.
- از سمعک دست دوم استفاده نکنید. زیرا سمعک باتوجه به کم شنوایی، قالب گوش و شرایط زندگی هر فردی برای او تجویز میشود و مناسب شما نخواهد بود.
- هنگام انتخاب نوع سمعک وضعیت مجرای گوش خارجی و پرده گوش فرد بسیار مهم است.
سخن پایانی
دلآوا سمعک یکی از مراکز معتبر شنوایی سنجی و تجویز سمعک میباشد که به منظور راهنمای خرید سمعک،در تمام مراحل خرید و انتخاب سمعک مراجعین خود را همراهی میکند و اطلاعات لازم را در اختیار آنها قرار میدهد. همچنین شما میتوانید در مواردی مثل ارزیابی شنوایی، انواع سمعک، قیمت سمعک، برندهای سمعک، شرایط گارانتی سمعک و تعرفههای بیمه سمعک از کارشناسان دلآواسمعک مشاورههای لازم را دریافت کنید.
بدون دیدگاه