طول عمر باتری
طول عمرشان بر اساس نوع و قدرت سمعک و مدت زمان استفاده روزانه کاربر از سمعک متفاوت می باشد. با در نظر گرفتن استفاده روزانه به مدت 16 ساعت از سمعک، باتری در هر مکانی بین 3-22 روز طول عمر خواهد داشت. قاعده کلی برای طول عمر باتری در کاربران سمعک به صورت زیر است :
باتری شماره 675 (آبی)
3-4 هفته
باتری شماره 13 (نارنجی)
2-3 هفته
باتری شماره 312 (قهوه ای)
10-14 روز
باتری شماره 10 (زرد)
3-6 روز
در سمعک ها با اضافه شدن ویژگی هایی مثل سیستم وایرلس یا استریمر، تاثیر زیادی بر میزان مصرف باتری آن ها دارد و باعث کاهش طول عمر باتری سمعک می شوند. بنابراین مدت زمان تمام شدن باتری به میزان استفاده از این ویژگی ها نیز بستگی دارد.
تعویض باتری سمعک
برای استفاده از باتری های روی-هوا، ابتدا باید برچسب رنگی آن از قسمت مثبت یعنی بخش صاف و براق جدا شود. زمانیکه باتری در معرض هوا قرار گیرد، فعال می شود. بعد از جدا کردن برچسب، قبل از قرار دادن باتری داخل سمعک، حداقل دو دقیقه صبر کنید تا باتری به طور کامل فعال شود. باتری های روی هوا را نمی توان با جایگزینی برچسب دوباره فعال کرد.
بسیاری از کارهای روزمره کاربران سمعک مثل برقراری ارتباط و شنیدن وابسته به سمعکشان می باشد. کاربران سمعک باید متوجه این موضوع باشند ، بنابراین در صورت تمام شدن باتری سمعک برای جلوگیری از بروز اختلال در شنیدن ، همیشه همراه خود باتری اضافی داشته باشند. باتری های سمعک خطری نداشته و میتوان آنها در جیب، کیف و … با خود حمل کرد.
در بعضی سمعک ها موقع کم بودن میزان انرژی باتری یا اتمام آن، صدای هشداری برای کاربر سمعک پخش می کند. این صدا به این معناست که باتری در حال تمام شدن است و باید باتری جدید جایگزین شود. روش دیگر برای فهمیدن تمام شدن باتری، تغییر در کیفیت و بلندی صدای سمعک است، در صورت اعوجاج صدا و کم شدن بلندی صدای سمعک، باتری را عوض کنید.
نگهداری باتری ها چگونه است؟
باتری های روی دارای عمر طولانی مدت هستند و می توانند تا 3 سال در محیط خشک در دمای اتاق تا زمانی که برچسب آن برداشته نشود ذخیره شوند.
همیشه به تاریخ انقضا نوشته شده در بسته باتری خود توجه کنید. اطمینان حاصل کنید که باتری های سمعک در محیط های گرم یا مرطوب نباشند چون این عوامل باعث کاهش عمر و قدرت باتری می شود. همچنین باتری سمعک را داخل یخچال قرار ندهید این کار تاثیری در افزایش عمر باتری ندارد.
تماس باتری با اشیا فلزی مثل کلید یا سکه می تواند باعث اتصال کوتاه شود، به این دلیل توصیه می شود باتری ها در کیف پول قرار داده نشود. باتری را داخل جعبه سمعک که کلینیک شنوایی به شما داده است نگهداری کنید، یا آنها را تا زمانی که لازم نباشد در بسته اصلی نگه دارید.
نکات نگهداری از باتری سمعک
باتری را از تماس با اشیای فلزی مثل سکه و کلید دور نگه دارید.
به هنگام خوابیدن در شب یا مواقع عدم استفاده از سمعک، درب باتری سمعک را باز کنید تا از تجمع رطوبت و خالی شدن باتری جلوگیری شود.
باتری های تمام شده را سریعا از سمعک درآورید تا زنگ نزند.
به صورت مرتب سمعکتان را تمیز کنید.
باتری سمعک را در دمای اتاق نگه دارید
باتری را از محیط های گرم و مرطوب دور نگه دارید
در یخجال نگذارید
به هنگام دست کاری یا تعویض باتری سمعک دستانتان تمیز باشد زیرا دستای چرب و چرکی می تواند به باتری آسیب رسانده و روی عملکردش تاثیر بگذارد.
خرید باتری سمعک
از مراکز معتبر باتری سمعک را تهیه کنید.
بسیاری از کاربران از ساعت فروشی ها، داروخانه ها، مراکز تجهیزات پزشکی و یا سایت های فروش مجازی برای خرید باتری سمعک اقدام می کنند.
به منظور اطمینان از مناسب بودن باتری، باتری های سمعک را باید از مراکز سنجش شنوایی تهیه کنید. در هنگام خرید باتری سمعک به تاریخ انقضای آن نیز توجه کنید.تنها در مراکز شنوایی سنجی و تجویز سمعک در ایران باتری اورجینال موجود دارند.