

علت های کم شنوایی و انواع آن حین معاینات شنوایی سنجی در طب کار تشخیص داده می شود.تا مراقبت های لازم صورت گیرد.اگر مشکلی تشخیص داده شد فرد را به مراکز تخصصی شنوایی ارجاع می دهند تا اقدامات درمانی صورت گیرد و در صورتی که افت شنوایی فرد با دارو یا جراحی قابل درمان نباشد برای او تجویزسمعک انجام میشود.
گوش شامل سه قسمت گوش خارجي، ميانى و داخلى است. گوش خارجی صداها را از محیط جمع آوری می کند. و از کانال گوش به سمت پرده گوش میفرستد. زمانی که امواج به پرده گوش برخورد میکنند ارتعاشی ایجاد میشود که به استخوانچه های گوش می رسد.استخوانچههای گوش میانی شامل(چکشی،سندانی،رکابی) است که ارتعاش را به حلزونی گوش که شامل(مایع گوش و سلولهای مویی است)است میفرستند. این ارتعاش دریافت شده مایع گوش و سلولهای مویی را به حرکت در می آورد. و باعث ایجاد سیگنالهای عصبی میشود که به مغز منتقل می شوند و پیام دریافت صدا را ایجاد می کنند.
اختلال در هرکدام از سه بخش گوش مى تواند سبب نوع خاصى از کم شنوایى شود. اختلال در سیستم شنوایی باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی برای فرد می شود و میتواند در یک یا هردو گوش باشد به دلایل مختلف اتفاق بیوفتد. برخی ازین اختلالات از طریق انجام تست شنوایی یا ادیومتری تشخیص داده میشوند.
یکی از علت های ایجاد کم شنوایی قرار گرفتن در معرض صداهای بلند یا محیط نویزی و نامناسب است. به همین دلیل در معاینات مراکز طب کار شنوایی سنجی انجام میشود تا وضعیت شنوایی فرد بررسی شود.
یکی از دلایل انجام تست شنوایی درطب کار این است که وضعیت شنوایی فرد در بدو استخدام و قبل از پذیرش مشخص شود.و مسئولیت کارفرمایان دربرابر ادعا و شکایت در زمینه کاهش شنوایی فردی که قرار است استخدام شود مشخص باشد واگر فردی دچار افت شنوایی باشد از قرارگرفتن او در معرض صدای بلند بدون ملاحظات لازم جلوگیری می شود. در چکاپ های سالیانه طب کار نیز وضعیت شنوایی افرادی که در مواجه با نویز زیاد هستند نیز پیگیری می شود تا در صورت بروز مشکل اقدامات لازم انجام شود.
معمولا کاهش شنوایی ناشی از صدای بلند موقتی است. و افراد می توانند با قرارنگرفتن در معرض این صداها یا استفاده از محافظ های شنوایی از بروز این آسیب جلوگیری کنند.
این گوشی ها یا هدفون ها محافظت بیشتری از گوش دارند.و در زمان های طولانی تر و شدت های بالاتر صداهای ناهنجار استفاده میشوند.این وسیله ها با قرارگیری بر روی گوش و پوشاندن کامل آن مانع از انتقال اصوات مزاحم به گوش هستند.
ولی با اینحال در بعضی افراد بر اثر صدای بلند کم شنوایی دائمی ایجاد می شود که راه حلی جز تجویز سمعک برای درمان این نوع کم شنوایی ها وجود ندارد.یکی از خدمات کلینیک دلآواسمعک تجویز سمعک برای بزرگسالان بر اساس آخرین دستاوردهای علمی دنیا می باشد.شما می توانید از طریق راه های ارتباطی مشاوره رایگان سمعک دریافت کنید یا با هماهنگی قبلی به صورت حضوری به مرکز مراجعه نمایید.